Onix Dental

FOGÁSZATI FÉLELEM

Itt található egy interjú, szakorvosainkkal, akik az  altatásban részesült páciensek kezelésében szakosodtak.
Fogorvostól való félelem. Hogyan tudom leküzdeni a fogorvostól való félelmem, fóbiám?
Tapasztalatok illetve hasznos tanácsok a rendelőből a fogorvosi félelem ellen.

zahnarztangst foto

Néhány tanács a fogászati félelemmel rendelkező páciensek részére

Továbbá bemutatjuk a fontosabb tippeket és trükköket, valamint az első lépéseket a fogászati félelem leküzdéséhez. Köszönjük az eddigi pácienseink visszajelzéseit és véleményeit! Remélem, hogy hamarosan egy magabiztos mosollyal fognak a fogászati kezelésükre gondolni.

Fogászati félelem vagy fogászati fóbia?

Igazi fogászati fóbiában a népesség 5%-a szenved, sokkal gyakrabban fordul elő a fogászati félelem. Egy szakértő (tapasztalt és fogászati félelemmel rendelkező páciensek terén képzett fogorvos) tudja meghatározni megbeszélés és vizsgálat után, hogy most félelemről vagy fóbiáról van szó.

zahnarztangst foto

Hogyan alakul ki a fogászati félelem?

A pácienseink nagy részének egy korábbi rossz tapasztalatból alakult ki félelme. Oka lehet azonban más tényező is, például kellemetlen mellékhatás egy fogászati kezelés után, szorongás, poszt-traumás stressz.

 

 

 

 

 

A nyílt beszélgetés a fogorvossal segít a fogászati félelem ellen.

A legnagyobb sikerrel járnak azok a fogászati félelemmel kapcsolatos beszélgetések, amelyek fogászati környezetben, fogászati rendelőben folynak. Így hamarabb felszínre törnek főleg a negatív emlékek, élmények és hatásosabban meg lehet őket beszélni illetve ezeket kezelni. Ezt nevezzük a konzultáció emberi részének vagy a pszichológiai segítségnek.

Ismerem a fogászati félelmem eredetét, hogyan jutok tovább?

Miután tisztázódott, hogy melyek is a páciens félelmei, a fogorvos elé tárja a lehetőségeket, és segít a páciensnek a választásban. Ezek a lehetőségek természetesen szoros kapcsolatban állnak a fogak állapotával, valamint az elkövetkező kezelési módszerrel. A fogászati félelem fizikai leküzdésébez a következőképpen segíthetek a pácienseknek:

zahnarztangst foto 3 Alapvetően egy sikeres első beszélgetés valamint a szedációs kezelési módszer nagyon sokat segített az eddigi pácienseimnek.

Első beszélgetésünk során a páciens egy részletes leírást kap a szedációs illetve a teljes altatásos kezelésről, valamint ezek előnyeiről és hátrányairól.

Tanácsok és trükkök, amik segítenek a fogászati félelem ellen:

Gondolja át alaposan: szeretne egészséges, fehér, csillogó fogakat? Álmodozik akár egy elegáns fogékszerről? Az út a csillogó mosolyhoz már az Ön fejében elkezdődik.

Rokonokkal, barátokkal való kommunikáció sokat segít a döntés meghozásában. Azok a páciensek, akik fogászati félelemben szenvednek, sok támogatásra, biztatásra szorulnak, hogy megtegyék az első lépést.

Úgy gondolom, hogy egy olyan páciensnek, aki fogászati félelemben szenved, a legjobb hely egy speciális rendelő. Az ilyen rendelők figyelnek a legkisebb részletekre is, ami a páciens kezelését akadálymentessé teszi.

A speciális rendelők hosszú órákat töltenek a fogászati félelemmel rendelkező pácienssel. Lehetősége van más páciensekkel is találkozni, akik ugyancsak fogászati félelemmel rendelkeznek. A tapasztalatcsere a váróteremben pozitív hatással lehet.

Merje kihasználni, felhasználni a segítségünket, ami több éves tapasztalaton és számos fogászati félelemmel rendelkező páciens kezelésén alapszik.

Ha bármilyen kérdése illetve fogászati félelme van, küldjön üzenetet, vagy hívjon fel minket! Szívesen válaszolunk a kérdéseikre!


 vissza az előző oldalra