Onix Dental

FOGIMPLANTÁTUMOK

Fogimplantátum

Prémium implantátum behelyezése az Onix Dental fogászati rendelőben 5 év garanciával!
Egy gyors konzultáció érdekében, hívjon fel minket a következő telefonszámon: +43 664 398 1948!
Továbbá egy interjúban megválaszolják orvosaink a fogimplantátummal való gyakori kérdéseket.

Milyen implantátumot kaphatok?

Rendelőnkben titán, illetve cirkónium implantátumok is behelyezhetőek, egy gyors konzultáció után orvosaink személyre szabottan meg tudják állapítani melyik a legmegfelelőbb az Ön esetében.

Mi a jellemző egy titán implantátumra?

A titán biológiai szempontból egy semleges fém, emiatt a csontszövet körbenövi. Ezen kívül a titán teherbíró képessége igen nagy, ami fontos a terhelhetőség esetén. Az orvostudományban a titánt előszeretettel használják, különösen a csontszövet műtéteknél, ahol a pontos munka, a kitartás és a teherbíróképesség igen fontos.

Hogyan készül egy olyan implantátum, amit én is kaphatok?

A gyártók titán rudakból formálják meg az implantátumokat, melyek aztán különböző felületkezeléseken esnek át.

Mire jó egy implantátum?

Az implantátum hiányzó fogak pótlására alkalmas. A foghiány esetén behelyezett implantátum megtartja a koronákat, hidakat. Teljes foghiány esetén implantátumok beültetése után a páciens számára kiváló rögzített, vagy kivehető fogpótlásokat tudunk készíteni.

Hogyan lehet implantátumom?

Ez egy szájsebészeti beavatkozás. A csontozatba elő kell készíteni az implantátumcsavar helyét, majd ezt követően a szájsebész behelyezi az implantátumot. A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik. Manapság egy implantátum behelyezése rendelőnkben egy napi rutinszerű beavatkozás.

Melyek az implantátumos beavatkozás követelményei?

A legfontosabb követelmény az elegendő mennyiségű csontozat. Megfelelő szélességű és nagy mennyiségű csontállományra van szükség az állkapocs csontozatában. Tapasztalatunk szerint ez sajnos nem mindig adott a pácienseknél, viszont rendelőnkben csontpótlásra is van lehetőség.

Számít a kor, ha implantátumot szeretnék?

Általában nem számít. Viszont pár kritériumnak meg kell felelni:

Idősebb pácienseknek is lehet implantátuma?

Természetesen idősebb páciensek is kaphatnak implantátumot. Az implantátum beültetése ugyanolyan sikeres lehet idősebb pácienseknél, mint fiatalabb pácienseknél. A csontmennyiség idővel egyre kevesebb lesz, de ez a probléma csontpótlással megoldható.

Mit jelent az implantátum behelyezése utáni csontosodás?

A behelyezett implantátumot körbenövi a csontozat 2-3 hónapon belül. Az implantátum csavar a csont részévé válik. Ezt a folyamatot röntgenfelvétellel lehet követni. Ez is egy főbb ok, amiért fontosak a rendszeres ellenőrzések.

Implantátum előnyei:

Implantátum hátrányai:

A legfontosabb időintervallumok, implantátum esetén: